Viltzijdig?

Waarom de naam Viltzijdig?Viltzijdig is een samenvoeging van de materialen waar ik mee werk. Bovendien lijkt viltzijdig sprekend op veelzijdig.
En die term past uitstekend bij mij als persoon en de vele toepassingsmogelijkheden van het vilt.

Wat is vilt?


Vilt is een soepele en rekbare stof die niet rafelt.
Vilten is één van de oudste textieltechnieken en waarschijnlijk ook één van de makkelijkste.

Alles wat je nodig hebt, zijn je eigen handen, water en wat zeep!
Die drie elementen maken vervolgens van losse plukjes wol een vaste stof of vorm.

Wat is zijde?


Zijde is een glanzende, dunne stof die gesponnen wordt van de cocon van de zijderups. In combinatie met vilt is zijde uiterst veelzijdig toepasbaar. Zowel de cocon, losse draden en vezels maar ook de verschillende zijden stoffen laten zich mengen met goed viltende wol.

Waar vindt u mij?


Ik heb mij gevestigd in de prachtige Hanzestad Kampen.Tijdens mijn opleiding aan de Kamper kunstacademie Constantijn Huijgens vond ik het als autonoom kunstenaar al ondoenlijk om te kiezen tussen schilderen en beeldhouwen. Nu ik creatief met vilt bezig ben, is dat probleem vanzelf opgelost. Want wolvilt geeft me de mogelijkheid om zowel in het platte vlak als ruimtelijk te werken. Het voelt als schilderen en beeldhouwen tegelijk, de perfecte combinatie voor mij. Als kunstenares werk ik regelmatig mee aan themagerichte exposities of in opdracht van particulieren.

Wat doe ik als Viltzijdig? Wat is mijn werkervaring? En wat doe ik nu?


Ik ben vijftien jaar actief geweest als activiteitenbegeleidster. Ik werkte met volwassenen en ouderen met lichamelijke en psychische moeiten. Samen met textielkunstenares Mieke de Glint heb ik voor deze doelgroep in het textiellokaal van ons dagbestedingcentrum een vilterij opgezet. Dat leverde ons heel veel succes en plezier op. De volgende logische stap was om zelf met mijn bedrijf ‘Viltzijdig’ te beginnen.

Volgens mijn visie bezit elk mens zijn unieke kwaliteiten en beperkingen. Ik noem dat veelzijdig. Deze veelzijdigheid in mensen is juist wat mij aanspreekt en uitdaagt. Vanaf de start van mijn atelier bied ik als zelfstandig zorgondernemer dagbesteding aan cliënten met ADHD, autisme, een ‘niet aangeboren hersenletsel' of een andere beperking. Wilt u net als ik ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vilten, ontwerpen, textiel, tekenen, schilderen en kunst? Dan ga ik samen met u in mijn atelier aan de slag om deze talenten verder te ontplooien. Deze kleinschalige vorm van dagbesteding kunt u betalen met uw persoonsgebonden budget (pgb).

In mijn sfeervolle atelier geef ik tevens (losse) viltlessen aan geïnteresseerden en workshops op afspraak rond de thema’s Vilt in stijl, Babyvilt, Bruidsvilt en Kerstvilt.

Daarnaast is het ook mogelijk om workshops in te richten naar uw eigen wens. Denk aan bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes, zussendagen etc.